Potpisan ugovor o prodaji imovine kompanije "INTERNACIONAL CG" D.P. Beograd – u restrukturiranju, koja se nalazi na Kopaoniku

26. дец. 2008.

ŠIFRA TENDERA: KOP 25/08

Dana 26. decembra 2008. godine, zaključen je Ugovor o prodaji imovine Kompanije "Internacional CG" d.p. Beograd - u restrukturiranju, sa pratećom opremom i pravima na objektima, koja se nalazi na Kopaoniku (šifra tendera: KOP 25/08), između Agencije za privatizaciju, Kompanije "Internacional CG" d.p. Beograd – u restrukturiranju, kao Prodavca i "MK GROUP DOO BEOGRAD" kao Kupca.

Osnovni elementi ugovora su:

1. Prodajna cena u iznosu od 23.000.000 EUR

2. RAZVOJNO INVESTICIONI USLOVI:

• zadržavanje postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih 10 godina;
• obezbeđenje nivoa kvaliteta od minimum internacionalne 4 zvezdice za hotel "Grand", u roku od 2 godine, od zaključenja transakcije (Dana ispunjenja);
• obezbeđenje nivoa kvaliteta od minimum internacionalne 4 zvezdice za hotel "Sunčani vrhovi" ("Apartmani Konaci"), u roku od 3 godine, od zaključenja transakcije (Dana ispunjenja);
• zadržavanje postojeće namene stanova koje koriste zaposleni, u periodu od 3 godine, od zaključenja transakcije (Dana ispunjenja).

3. SOCIJALNI PROGRAM:

• Kupac je prihvatio minimalni socijalni program koji je bio obavezan zahtev za svakog Ponuđača, shodno Javnom pozivu, a koji uključuje obavezu Kupca da, sa imovinskom celinom koja je Predmet prodaje, preuzme 253 zaposlena iz Kompanije "Internacional CG".

Na javnom tenderu za prodaju imovine Kompanije "Internacional CG" d.p. Beograd - u restrukturiranju, sa pratećom opremom i pravima na objektima, koja se nalazi na Kopaoniku, koji je objavljen 31. jula 2008. godine, dostavljena je jedna ponuda od strane ponuđača:

• "MK GROUP DOO" Beograd sa kompanijom "Falkensteiner Michaeler Tourism Group" iz Austrije.

Dana 25. decembra 2008. godine, na trećoj sednici Tenderske komisije, koja prati sprovođenje javnog tendera za prodaju imovine Kompanije "Internacional CG" d.p. Beograd - u restrukturiranju, sa pratećom opremom i pravima na objektima, koja se nalazi na Kopaoniku, Tenderska komisija je odobrila predlog Komisije za pregovore i donela Odluku o odobravanju zaključivanja Ugovora o prodaji sa jedinim ponuđačem na tenderu – "MK GROUP" DOO Beograd.

ИНТЕРНАЦИОНАЛ ЦГ
Стечај

КОМПАНИЈА ИНТЕНАЦИОНАЛ ЦГ

Локација:

Београд

Делатност:

Консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива