Potpisan kupoprodajni ugovor za "PKS Lateks"

20. дец. 2002.
Nakon više od mesec dana pregovora između Komisije za pregovore imenovane od Ministra za privredu i privatizaciju i predstavnika HLC Chemie Trade GmbH, Nemačka, u petak 20. decembra 2002. postignut je dogovor i potpisan kupoprodajni ugovor kojim je 70% kapitala Hemijske industrije "PKS LATEKS", Čačak prešlo u vlasništvo HLC Chemie Trade GmbH. Ugovor stupa na snagu kada se ispune dogovoreni uslovi. Ugovor je odobren od Ministarstva finansija Republike Srbije. Javni tender za prodaju kapitala Hemijske industrije "PKS LATEKS", Čačak, objavljen je 7. juna 2002. godine.

Kupovna cena ponuđena od strane HLC Chemie Trade GmbH je 80.000 EUR za 70% kapitala.

Investicioni plan podrazumeva minimum 1.925.000 EUR. Socijalni plan "PKS Lateksa" u potpunosti je prihvaćen od strane kupca a između ostalog podrazumeva:
Da nema otpuštanja radnika po osnovu tehnološkog viška i to u naredne tri godine, program obuke, kao ulaganje u lokalnu samoupravu u iznosu od 25.000 EUR godišnje u naredne tri godine.

Stanovi i apartmani kupljeni iz sredstava zajedničke potrošnje zadržavaju status kao i pre privatizacije, odnosno garantuje se korišćenje na neodređeno vreme.
ПКС-ЛАТЕКС ХЛЦ АД ЧАЧАК - У СТЕЧАЈУ
Стечај

Хемијска индустрија ПКС-ЛАТЕКС-ХЛЦ АД, ЧАЧАК - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Чачак

Делатност:

Производња осталих основних органских хемикалија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива