Deset potencijalnih kupaca za RK Beograd

26. окт. 2007.
U ponedeljak, 29. oktobra, deset renomiranih inostranih i domaćih kompanija nadmetaće se za kupovinu Kompanije RK Beograd, u stečaju kao pravnog lica.

Početna cena iznosi 140 miliona evra, dok će licitacioni korak iznositi 5 miliona evra.

Javno nadmetanje će se održati u Kristalnoj dvorani hotela "Hyatt Regency Belgrade", s početkom u 11:00 časova. Zbog velikog interesovanja javnosti, obezbeđen je direktan prenos aukcije na drugom kanalu RTS-a.

Sam tok nadmetanja kontrolisaće tročlana Komisija za Javno nadmetanje Agencije za privatizaciju.

Kupac na Javnom nadmetanju biće učesnik koji je prvi prihvatio najvišu cenu. U roku od 7 dana od dana održavanja Javnog nadmetanja, kupac je dužan da zatraži saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije. U slučaju dobijanja pozitivnog rešenja Komisije, Kupac je dužan da uplati kupoprodajnu cenu najkasnije u roku od 7 dana, od dana dobijanja rešenja.


STEČAJNI POSTUPAK


  • Stečajni postupak nad Kompanijom RK "Beograd" je otvoren Rešenjem Stečajnog veća Trgovinskog suda u Beogradu, 15.05.2002. godine, a prema tada važećem Zakonu o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji.
  • Rešenjem Stečajnog veća Trgovinskog suda u Beogradu od 13.10.2003. godine određuje se unovčenje imovine stečajnog dužnika Kompanije RK "Beograd".
  • Agencija za privatizaciju je, za stečajnog upravnika Kompanije RK "Beograd", imenovana Rešenjem, dana 22.03.2006. godine, a shodno odredbama Zakona o stečajnom postupku, koji se primenjuje od 02.02.2005. godine.
  • Odluka o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica, doneta je na sednici Odbora poverilaca Kompanije Robne kuće "Beograd" a.d. u stečaju, 24.08.2006. godine.
  • Oglas o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica objavljen je 27.07.2007. godine.
Стечај

РОБНЕ КУЋЕ БЕОГРАД ДОО, БЕОГРАД

Локација:

Београд

Делатност:

Изнајмљивање властитих или изнајмљених некретнина и управљање њима

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива