Održana Prva sednica Tenderske komisije za Industriju odeće "Prvi maj" akcionarsko društvo, u restrukturiranju, Pirot

21. дец. 2006.
Prva sednica Tenderske komisije koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 100% ukupnog registrovanog društvenog kapitala privrednog društva Industrija odeće "PRVI MAJ" akcionarsko društvo, u restrukturiranju, Pirot, otpočela je dana 14. decembra 2006. godine. Prvi nastavak prve sednice je održan 18. decembra 2006. godine, dok je drugi nastavak prve sednice i konačno javno otvaranje ponude za kupovinu kapitala privrednog društva IO "PRVI MAJ" a.d., u restrukturiranju, Pirot obavljeno dana 21. decembra 2006. godine.

Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:

a) Predsednik Tenderske komisije:
mr Milan Josipović, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
b) Zamenik predsednika Tenderske komisije:
Miroslav Golubović, generalni direktor IO "PRVI MAJ" a.d., u restrukturiranju, Pirot kao predstavnik subjekta privatizacije;
v) članovi Tenderske komisije:
- Gordana Morača, savetnik u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
- Dragan Stanković, šef odseka za privredu i imovinsko pravne poslove u opštinskoj upravi opštine Pirot, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije;
- Zoran Živković, predsednik Sindikalne organizacije Samostalnog sindikata IO "PRVI MAJ" a.d., u restrukturiranju, Pirot, kao predstavnik reprezantativnog sindikata subjekta privatizacije.

Na sednici je konstatovano da su Tendersku dokumentaciju otkupila četiri potencijalna investitora: "Irva Investicije" d.o.o., Beograd, "Srbijateks" a.d., Beograd, "Odevni podnik", Češka i "Anyway future Collektion" d.o.o., Republika Srpska.

Konstatovano je da je u predviđenom roku, do 25. novembra 2006. godine, dostavljena jedna ponuda i to od strane učesnika na tenderu Konzorcijuma "Irva Investicije" d.o.o. Beograd i TP"Jabuka" a.d., Beograd.

Na osnovu izvršene analize kvalifikacione i dodatne dokumentacije i mišljenja savetnika Agencije za privatizaciju, Tenderska komisija je utvrdila da jedini ponuđač na tenderu ispunjava kvalifikacione uslove iz Javnog poziva za kupovinu 100% ukupnog registrovanog društvenog kapitala privrednog društva Industrija odeće "PRVI MAJ" akcionarsko društvo, u restrukturiranju, Pirot.

Finansijski i pravni savetnici Agencije za privatizaciju će u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja ponude izvršiti ocenu ponude jedinog ponuđača. Ocena ponude će biti prezentovana na sledećoj sednici Tenderske komisije.
ПРВИ МАЈ АД
Стечај

Индустрија одеће Први мај ад Пирот

Локација:

Пирот

Делатност:

Производња остале одеће

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива