Održana druga sednica Tenderske komisije za preduzeće Tekstilni kombinat "Ljubiša Miodragović" u restrukturiranju, Prijepolje

11. нов. 2006.
Na drugoj sednici Tenderske komisije, koja je okončana dana 10. novembra 2006. godine, Tenderska komisija u sasatavu od pet članova, sa četiri glasa "za" odobrila rezultate tendera i prihvatila tender listu kojom je Konzorcijum pravnih lica - "Beocotton", d.o.o. Beograd i dr "Raška promet" d.o.o. Lazarevac, proglašen za prvorangiranog ponuđača, dok je Konzorcijum koji čine jedno pravno lice –"Plodoprom" d.o.o Beograd i pet fizičkih lica i to: Savo Pušica, Svetlana Bukšić, Vesna Zindović, Mladen Nestorović i Milutin Šćepanović proglašen za drugorangiranog ponuđača.

Ponude za kupovinu 100% ukupnog registrovanog kapitala preduzeća TK "Ljubiša Miodragović" u restrukturiranju, Prijepolje, podneli su:

1. Konzorcijum pravnih lica- "Beocotton", d.o.o. Beograd i dr "Raška promet" d.o.o. Lazarevac i

2. Konzorcijum koji čine jedno pravno lice –"Plodoprom" d.o.o Beograd i pet fizičkih lica i to: Savo Pušica, Svetlana Bukšić, Vesna Zindović, Mladen Nestorović i Milutin Šćepanović.

Agencija za privatizaciju i prvorangirani ponuđač će započeti pregovore radi zaključenja Ugovora o prodaji.
Predmet pregovora sa prvorangiranim ponuđačem biće, između ostalog, i povećanje ponuđene cene za kapital preduzeća kao i poboljšanje ponuđenog investicionog programa. U slučaju da pregovori sa prvorangiranim ponuđačem, u vezi sa osnovnim elementima ponude (cena i investicioni program) budu uspešno okončani, Agencija za privatizaciju ga će u skladu sa rokovima iz člana 22a Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom, pozvati na potpisivanje Ugovora o prodaji.

U slučaju da prvorangirani ponuđač u zakonskom roku ne prihvati zahtev Agencije za poboljšanjem osnovnih elemenata svoje ponude, te ne potpiše Ugovor o prodaji sa Agencijom, Agencija će pozvati drugorangiranog ponuđača na pregovore radi zaključenja Ugovora o prodaji kapitala TK "Ljubiša Miodragović", Prijepolje u restruktuiranju i pozvati na potpisivanje Ugovora o prodaji drugorangiranog ponuđača, samo pod uslovom da drugorangirani ponuđač u toku pregovora prihvati zahtev Agencije za poboljšanje osnovnih elemenata svoje ponude (cena i investicioni program) na isti način kako je to zahtevano i u toku pregovora sa prvorangiranim ponuđačem.


Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:

a) predsednik Tenderske komisije:
• Dragan Svičević, predsednik Skupštine opštine Prijepolje, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije;

b) zamenik predsednika Tenderske komisije:
• Emina Špirtović, referent zaštite na radu u TK "Ljubiša Miodragović" u restrukturiranju Prijepolje, kao predstavnik subjekta privatizacije;

c) članovi Tenderske komisije:
• Milovan Vasić, načelnik odeljenja u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
• Duško Gogić, predsednik organizacije sindikata Nezavisnost u TK "Ljubiša Miodragović" u restrukturiranju Prijepolje, kao predstavnik reprezentativnog sindikata subjekta privatizacije;
• Gordana Morača, savetnik u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa.


Gospodin Milovan Vasić koga je Ministarstvo privrede imenovalo za člana Tenderske komisije je odbio da učestvuje u njenom glasanju. u vezi sa gore navedene odluke.
ЉУБИША МИОДРАГОВИЋ  - у стечају
Стечај

Текстилни комбинат ЉУБИША МИОДРАГОВИЋ друшто са огранченом одговорношћу, Пријепоље - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Пријепоље

Делатност:

Производња тканина

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива