Održana prva sednica tenderske komisije za preduzeće "SRPSKA FABRIKA STAKLA" A.D. Paraćin u restrukturiranju

16. авг. 2006.
Prva sednica Tenderske komisije, koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 98.86% ukupnog registrovanog kapitala preduzeća "Srpska fabrika stakla" a.d. Paraćin u restrukturiranju započeta je dana 10. avgusta 2006. godine. Nastavak prve sednice i konačno javno otvaranje ponuda za kupovinu kapitala preduzeća "Srpska fabrika stakla" a.d. Paraćin u restrukturiranju obavljeno je dana 16. avgusta 2006. godine.

Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:

a) predsednik Tenderske komisije:
• Milorad Bjelopetrović, načelnik odeljenja u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
b) zamenik predsednika Tenderske komisije:
• Slobodan Baletić, generalni direktor preduzeća "Srpska fabrika stakla" a.d. Paraćin u restrukturiranju, kao predstavnik subjekta privatizacije;
v) članovi Tenderske komisije :
• Goran Batak, savetnik u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
• Vesna Petrović, načelnik Odeljenja za privredu i javne službe Skupštine opštine Paraćin, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije;
• Živojin Matejić, predsednik Samostalnog sindikata preduzeća "Srpska fabrika stakla" a.d. Paraćin u restrukturiranju, kao zajednički predstavnik reprezentativnih sindikata subjekta privatizacije.

Na sednici je konstatovano da je Tendersku dokumentaciju otkupio samo jedan potencijalni investitor, preduzeće "Rubin" a.d. Pleven iz Bugarske.

Konstatovano je da je u predviđenom roku, do 31. jula 2006. godine, dostavljena samo jedna ponuda i to od strane pomenutog preduzeća "Rubin" a.d. Pleven iz Bugarske.

Na osnovu izvršene analize kvalifikacione dokumentacije i mišljenja savetnika Agencije za privatizaciju, Tenderska komisija je utvrdila da jedini ponuđač ispunjava uslove iz Javnog poziva za kupovinu 98.86% ukupnog registrovanog kapitala preduzeća "Srpska fabrika stakla" a.d. Paraćin u restrukturiranju.

Finansijski i pravni savetnici Agencije za privatizaciju će u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja izvršiti ocenu ponude jedinog ponuđača, Ocena ponuda će biti prezentovana na sledećoj sednici Tenderske komisije.

Контрола

Акционарско друштво СРПСКА ФАБРИКА СТАКЛА

Локација:

Параћин

Делатност:

Производња шупљег стакла

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива