Priprema za javnu ponudu akcija AD "TIGAR" iz Pirota

17. јул. 2006.
Agencija za privatizaciju, Akcijski fond Republike Srbije i AD Tigar iz Pirota su, u cilju realizacije postupka Javne ponude akcija ovog privrednog društva potpisali ugovor sa odabranim investicionim savetnikom.

Javna ponuda akcija predviđa prodaju nove emisije akcija društva, kao i akcija iz portfelja Akcijskog fonda, koji trenutno raspolaže sa 55.555 akcija, što predstavlja 32,33% od ukupnog broja akcija društva.

Očekuje se da će akcije biti ponuđene preko investicione banke kao pokrovitelja ponude, kako stranim i domaćim profesionalnim investitorima, tako i svim pravnim i fizičkim licima u Srbiji.

Potpisivanjem ovog ugovora, otpočela je priprema postupka javne ponude akcija Tigar a.d., koja predviđa kompletnu analizu poslovanja društva (due dilligence) i izradu prospekta za plasman akcija, a u skladu sa međunarodnim standardima tržišta kapitala.

Po uspešnoj finalizaciji pripremne faze, uslediće javni poziv za prodaju akcija i realizacija javne ponude akcija. Prema planu, objava javnog poziva se očekuje u poslednjem kvartalu 2006.godine.

Time se na srpsko tržište kapitala uvodi, po prvi put, postupak Javne ponude akcija i to u realnom sektoru, kod jednog od najvećih izvoznika i najznačajnih privrednih subjekata u Srbiji.

Realizacijom ove ponude društvo će prikupiti novčana sredstva za realizaciju planiranih razvojnih projekata dok se prodajom akcija iz portfelja Akcijskog fonda očekuje širenje baze investitora Tigra a.d., što može povećati likvidnost akcija Tigra, kao jedne od takozvanih "blue chip" kompanija na Beogradskoj berzi. Istovremeno će uspešna realizacija prve Javne ponude akcija Tigra a.d. omogućiti jačanje domaćeg tržište kapitala i otvaranje našeg tržišta većem broju domaćih i stranih investitora.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива