Informacija o toku sprovođenja stečajnog postupka u preduzeću "Kompanija Robne kuće - Beograd" a.d.

01. јун. 2006.
Podaci vezano za "Robne kuće, Beograd" danas izgledaju ovako:

U 1995. godini uveden je status koji današnji Zakon o stečajnom postupku ne predviđa, takozvani "predstečajni postupak" ili "radni stečaj". Rešenjem Stečajnog veća Trgovinskog suda u Beogradu VII-St.802/97 od 15.05.2002 godine otvoren je postupak stečaja nad Kompanijom Robnih kuća Beograd prema tada važećem Zakonu o prinudnom poravnanju stečaju i likvidaciji, dok je Rešenjem Stečajnog veća Trgovinskog suda u Beogradu VII-St.802/97 od 22.03.2006 godine razrešen dužnosti stečajni upravnik Veselin Kićović, a za stečajnog upravnika imenovana Agencija za privatizaciju shodno odredbama Zakona o stečajnom postupku (Sl.glasnik br.84/04) koji se primenjuje od 02.02.2005 godine.

Rešenjem Stečajnog veća Trgovinskog suda u Beogradu VII-St.802/97 od 13.10.2003 godine određuje se unovčenje imovine stečajnog dužnika "Kompanija Robne kuće - Beograd" A.D. Po pomenutom rešenju izvršene su prodaje i unovčenja dela imovine stečajnog dužnika (RK Novi Pazar, RK Karaburma, Hotel na Zlatiboru itd.)

U toku stečajnog postupka nad pomenutim stečajnim dužnikom došlo je do promene zakona koji uređuje stečajni postupak – naime, Zakon o stečajnom postupku stupio je na snagu 02.08. 2004. godine, a isti je počeo da se primenjuje 02.02.2005. godine. Odrebom člana 185. Zakona o stečajnom postupku predviđeno je da se stečajni postupci pokrenuti po Zakonu o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji, u kojima do dana stupanja na snagu Zakona nije došlo do unovčenja više od 50% imovine stečajnog dužnika, nastavljaju da se sporovode u skladu sa novim zakonom. Formulacija Zakona o stečajnom postupku o tome da se postupak "nastavlja" jasno i nedvosmileno ukazuje na činjenicu da se postupak dalje sprovodi od faze u postupku zatečene momentom stupanja zakona na snagu.
Преузмите
Стечај

РОБНЕ КУЋЕ БЕОГРАД ДОО, БЕОГРАД

Локација:

Београд

Делатност:

Изнајмљивање властитих или изнајмљених некретнина и управљање њима

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива