Poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za poziciju rukovodilac projekta u Centru za sprovođenje stečajnih postupaka Agencije za privatizaciju

20. јан. 2006.
Dana 23. jula 2004. godine, Skupština Republike Srbije donela je Zakon o stečajnom postupku i Zakon o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. Zakon o stečajnom postupku sadrži izričite odredbe o imenovanju specijalizovane institucije koja treba da bude osnovana posebnim propisom sa funkcijom sprovođenja stečaja nad pravnim licem koje je u većinskoj državnoj odnosno društvenoj svojini. Zakonom o dopuni Zakona o Agenciji za privatizaciju ("Službeni glasnik RS" br. 135/2004) omogućeno je da Agencija za privatizaciju obavlja poslove stečajnog upravnika, u skladu sa Zakonom o stečajnom postupku.

Agencija za privatizaciju namerava da angažuje lica koja su državljani Republike Srbije čiji bi zadatak bio rukovođenje stečajnim postupcima, koordinacija aktivnosti angažovanih lica na terenu, uspostavljanje sistema kontrole i izveštavanja, kao i saradnja sa relevantnim organima u postupku.

Kandidati moraju ispunjavati sledeće uslove:

• visoka stručna sprema (pravnog ili ekonomskog usmerenja);
• najmanje tri godine radnog iskustva na sličnim poslovima;
• odlično poznavanje materije restrukturiranja i stečaja;
• znanje engleskog jezika, i
• znanje rada na računaru.

Pored navedenog, od kandidata se očekuje da poseduje i:

• sposobnost da predvodi tim profesionalaca u smislu realizacije složenih ciljeva;
• zrelost i sposobnost pisane i usmene poslovne komunikacije u složenim stečajnim postupcima;
• sposobnost utvrđivanja prioriteta i uspešnog obavljanja više zadataka istovremeno, i
• spremnost za česta službena putovanja širom Srbije.

Kandidati takođe ne smeju biti osuđivani za krivično delo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova stečajnog upravnika, o čemu prilažu zakonom definisane dokaze.

Zbog specifičnih zahteva ove pozicije, angažovanje rukovodioca projekta uslovljeno je probnim periodom u kome će izabrani kandidat biti u obavezi da položi stručni ispit, i time stekne licencu za obavljanje poslova stečajnog upravnika, kao i da dokaže da poseduje navedene sposobnosti.

Zainteresovani treba da dostave svoju biografiju, u kojoj će pružiti podatke o svojoj stručnosti i kvalifikacijama za obavljanje navedenih aktivnosti, kao i opis sličnih projekata na kojima su do sada radili, do petka, 03. februara 2006. godine, elektronskom poštom (jtanaskovic@priv.yu) ili na sledeću adresu:

"Konkurs za rukovodioca projekta"

Agencija za privatizaciju
Centar za sprovođenje stečajnih postupaka
Bulevar Mihajla Pupina 117a
11070 Novi Beograd, Republika Srbija

Tel: +381 11 30 73 765; Faks: +381 11 30 73 789
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива