Potpisana donacija Evropske Agencije za rekonstrukciju

03. нов. 2005.

U prisustvu velikog broja novinara danas je u prostorijama Agencije za privatizaciju svečano potpisan sporazum o donaciji Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR), koja će se administrirati preko Svetske banke, za ubrzanje procesa privatizacije u Republici Srbiji. Bespovratni kredit u iznosu od 6.500.000 evra, na period od 30 meseci, čiji je korisnik Agencija za privatizaciju, namenjen je privatizaciji i restrukturiranju preduzeća u cilju potpune transformacije društvenog kapitala u 2007. godini. Sredstva će se koristiti i za pripremu preduzeća za privatizaciju, kao i za finansiranje tehničke pomoći i usluga savetnika.

Sporazum je rezultat bliske saradnje Evropske agencije za rekonstrukciju, Svetske banke, Ministarstva privrede, Ministarstva finansija i Agencije za privatizaciju i pokazatelj je angažovanja međunarodne zajednice u pomoći reformskim procesima u Srbiji. Ovaj projekat značajno doprinosi prilagođavanju privrednog ambijenta Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji.

Direktor Agencije za privatizaciju, Miodrag Đorđević prezentovao je sadržaj sporazuma prisutnim novinarima, nakog čega su usledila obraćanja ministra privrede, Predraga Bubala, direktora Svetske banke za Srbiju i Crnu Goru, Kerolin Jungr i šefa kancelarije Evropske agencije za rekonstrukciju, Danijela Đuglarisa.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива