Saopštenje za javnost

26. сеп. 2005.
Dana 26. septembra 2005. godine u prostorijama Agencije za privatizaciju Republike Srbije održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici štampanih medija iz Srbije čiji su osnivači lokalne samouprave, kao i predstavnici opština – osnivača.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici resornih Ministarstava: gospodin Mile Vuletić – pomoćnik ministra privrede, gospođa Snežana Pečenčić – predstavnik Ministrastva kulture, gospodin Dragan Bosiljkić – rukovodilac projekta u Agenciji za privatizaciju, ujedno zadužen i za privatizaciju medija u Srbiji i gospodin Milorad Bjelopetrović – načelnik u Ministarstvu privrede.

Cilj sastanka bio je upoznavanje medijskih kuća i njihovih osnivača sa privatizacionom procedurom, pravima i obavezama koje imaju u tom procesu.

Na sastanku je istaknuto da je krajnji rok za privatizaciju štampanih medija u Srbiji 23. april 2006. godine. Na osnovu odredbe Zakona o informisanju, za štampane medije čiji je osnivač Republika Srbija, organ lokalne samouprave ili teritorijalne autonomije, koji do pomenutog roka ne budu privatizovani predviđeno je pokretanje postupka gašenja.

Sastanak predstavnika resornih Ministarstava sa predstavnicima medijskih kuća koje u svom sastavu imaju i štampane i elektronske medije održaće se u sredu 28. septembra 2005. godine u prostorijama Agencije za privatizaciju.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива