Reakcija povodom teksta pod naslovom "Zainteresovano sedam kupaca"

18. феб. 2005.
Agencija za privatizaciju se zvanično ograđuje informacija datih u tekstu pod naslovom "Zainteresovano sedam kupaca" objavljenog u dnevnom listu Politika 16.februara 2005.godine.

Iako kao izvor datih informacija nije navedena Agencija za privatizaciju koja je jedini ovlašćeni prodavac državnog kapitala preduzeća "Beogradska industrija piva", u interesu uspešnog okončanja tenderskog procesa imamo pravo, ali i obavezu da se zvanično ogradimo od navedenog broja otkupljenih tenderskih dokumentacija i navedenih naziva navodnih kupaca.

Nadamo se da je do ovog propusta u uređivačkoj politici lista Politika došlo nenamerno, jer urednici i novinari koji se bave procesom privatizacije veoma dobro znaju koje su informacije iz procesa privatizacije javne, a koje se, u interesu uspešnog okončanja započete procedure, ne saopštavaju javnosti, pogotovu bez provere u nadležnoj instituciji. Molimo vas da informacije koje mogu poremetiti tok tenderske procedure ubuduće ne objavljujete bez konsultacija za odgovornim licima iz Agencije za privatizaciju.
БИП АД
Стечај

Акционарско друштво Београдска индустрија пива, слада и безалкохолних пића, Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Производња пива

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива