"Knjaz Miloš" a.d. - Potpisan Memorandum o razumevanju

13. авг. 2004.
U petak, 6. avgusta 2004. godine u republičkoj Agenciji za privatizaciju potpisan je Memorandum o razumevanju kojim je otpočet proces sprovođenja strateškog partnerstva između preduzeća "Knjaz Miloš" i kompanije "LLC 12".

Memorandum o razumevanju potpisali su generalni direktor preduzeća "Knjaz Miloš", Radenko Marjanović, vlasnik i predsednik kompanije LLC 12, Vlade Divac i direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević. Potpisivanju su prisustvovali i zamenik ministra privrede Zora Simović, predstavnici Agencije za privatizaciju i Zvonimir Nikezić, predsednik CES Mekona, konsultanta kompanije LLC 12. Rok za realizaciju sprovođenja strateškog partnerstva je 30 dana.

Strateško partnerstvo će podrazumevati sprovođenje dokapitalizacije preduzeća "Knjaz Miloš" i otkup emitovanih akcija od strane kompanije "LLC 12", kao i otkup akcija Akcijskog fonda i zainteresovanih akcionara, na osnovu "put opcije" koja omogućava otkup akcija po garantovanoj transakcionoj ceni. Strateško partnerstvo će obezbediti značajne investicije za unapređenje i razvoj proizvodnog programa preduzeća "Knjaz Miloš", jačanje liderske pozicije na regionalnom i nastup na svetskom tržištu. Snažan socijalni program će, kao rezultat strateškog partnerstva, na najbolji mogući način zaštiti interese zaposlenih u preduzeću "Knjaz Miloš" i obezbediti bolje uslove rada.

Agencija za privatizaciju će pratiti sprovođenje aktivnosti na pripremi i implementaciji transakcije, u skladu sa zakonom i interesima preduzeća "Knjaz Miloš" a.d., Akcijskog fonda Republike Srbije i strateškog investitora.

Preduzeće "Knjaz Miloš" a.d., lider na tržištu mineralnih voda i sokova u regionu, privatizovano je 2001. godine po prethodnom zakonu o svojinskoj transformaciji. U rukama akcionara je 58,72% vlasništva Knjaza Miloša dok je 41,28% u Akcijskom fondu.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива