Власник "Југотерма" прекршио уговор

14. јан. 2014.

 У просторијама Агенције за приватизацију,  данас је одржан састанак  представника Агенције и запослених у Фабрици радијатота „Југотерм“,  коју је 2008. купило предузеће „МБА Миљковић“.

 
Запослени у „Југотерму“,  предвођени директором, изразили су неслагање и протест због активирања гаранције предузећу „МБА Миљковић“,  јер нови власник „Југотерма“ није испунио све одредбе купопродајног уговора, односно одржао континуитет и обим производње, на шта је по  уговору и  закону био обавезан.
 
Запослени су тражили да Агенција за приватизацију промени своју одлуку и повуче гаранцију, правдајући неиспуњење уговора тржишним условима, падом вредности динара и кризом у домаћој грађевинској индустрији.
 
Агенција за приватизацију подвлачи да се у  раду руководила искључиво уговором и законом и да је транспарентно реаговала када је, контролом, утврђено кршење купопродајног уговора.
 
Представници Агенције за приватизацију, такође, су објаснили да ће бити размотрене све околности како би се „Југотерму“ омогућио наставак производње у складу за уговорним обавезама и законским одредбама.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива