Netačne tvrdnje Saveta za borbu protiv korupcije

21. нов. 2012.

 Agencija za privatizaciju uputila je danas dopis Savetu za borbu protiv korupcije u vezi sa netačnim navodima u Izveštaju o državnom i zadružnom zemljištu u postupku privatizacije koji je to telo objavilo 19. novembra.

 
U odgovoru Agencije taksativno su navedeni svi nedostaci izveštaja i proizvoljne konstatacije Saveta. Prvo i osnovno, Agencija za privatizaciju nikada nije bila ovlašćena, pa samim tim nije ni prodavala zemljište, već isključivo kapital preduzeća, tj preduzeća u celini kao pravna lica sa svim svojim pravima, obavezama i imovinom.
 
Kao jedan od glavnih problema, u izveštaju se navodi nekoliko poljoprivrednih preduzeća koja je Agencija prodavala, a gde pre prodaje navodno nije utvrdila šta čini kapital prodaje tj šta je društveno a šta državno zemljište. Zbog toga Agencija za privatizaciju objavljuje i nekoliko primera potvrda Ministarstva poljoprivrede kojima se jasno definiše vlasništvo nad zemljištem, a koje su bile deo svake privatizacione dokumentacije.
 
Agencija za privatizaciju veoma ceni značajan rad Saveta za borbu protiv korupcije, čega je, sigurni smo, svestan i sam Savet zbog višegodišnje uspešne saradnje. Sa druge strane, u obavezi smo i da javnost obavestimo i o svim netačnim tvrdnjama koje se iznose o radu Agencije.
Одговор Савет за борбу против корупције Потврда Министарства пољопривреде и водопривреде са потврдом РГЗ Одзаци за ПДП Ратково, Ратково са пропратном док Потврда Министарства пољопривреде и водопривреде за ДП ПД Маглиц, Бацки Брестовац Потврда Министарства пољопривреде и водопривреде за ДП Змајево, Змајево са пропратном док
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива