Kupcu NISKOGRADNjE 60 dana za isplatu zaostalih zarada

04. феб. 2009.
Poslednju kontrolu izvršavanja ugovornih obaveza u preduzeću "Čačak put" - Niskogradnja, Agencija za privatizaciju izvršila je 19. januara 2009, tj. pre dve nedelje. Tom prilikom ustanovljeno je da kupac, Milenko Zimonjić iz Beograda, nije isplatio tri poslednje zarade zaposlenima u preduzeću. Agencija je uputila opomenu kupcu i odobrila mu, u skladu sa Zakonom o privatizaciji, naknadni rok od 60 dana za ispunjenje ove ugovorne obaveze.

Nakon isteka naknadnog roka, 2. aprila, Agencija za privatizaciju će spovesti novu vanrednu kontrolu subjekta privatizacije kako bi utvrdila da li je kupac postupio po opomeni, tj. da li uredno isplaćuje plate zaposlenima.

Što se tiče ostalih ugovorom preuzetih obaveza, utvrđeno je da postoji kontinuitet poslovanja, da kupac plaća kupoprodajne rate, kao i da je sproveo predviđene investicije.

Agencija za privatizaciju je do sada raskinula 388 kupoprodajnih ugovora, najčešće zbog neplaćanja rata, neinvestiranja u subjekt privatizacije, nedostatka kontinuiteta delatnosti i kršenja odredbi socijalnog programa. Osim redovnih godišnjih kontrola, Agencija sprovodi i vanredne kontrole, a po zahtevu zaposlenih, sindikata, opštinskih organa, pa čak i samog kupca. Činjenica da je do sada raskinuto približno 20% sklopljenih ugovora, pokazuje rešenost Agencije za privatizaciju da ne dozvoli novim vlasnicima da krše ugovorne obaveze.

Стечај

АД ЧАЧАК ПУТ, ЧАЧАК - У СТЕЧАЈУ / НИСКОГРАДЊА -ЧАЧАК ПУТ

Локација:

Чачак

Делатност:

Изградња путева и аутопутева

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива