Održana aukcija 10. oktobra u Novom Sadu

10. окт. 2002.
Dana 10.oktobra 2002.godine u organizaciji Agencije za privatizaciju - organizaciona jedinica Novi Sad, održana je druga javna aukcija za prodaju društvenog kapitala u Novom Sadu. Kako je za prodaju uslov steklo sedam od ponuđenih deset preduzeća, na današnjoj aukciji prodato je 70% društvenog kapitala sledećih subjekata privatizacije:


1. DP "INEKS - UNIVERZAL", Bečej
2. AD "VENAC"; Ruma
3. AD "TISA", Novi Kneževac
4. AD "PODUNAVLjE", Apatin
5. DP "PREHRANA", Sombor
6. DP "RAVNICA" Eksport-import, Ada
7. DOO "CENTROBANAT - TRGOVINA", Zrenjanin

Sva preduzeća uspešno su privatizovana,

Za kupovinu preduzeća DP "INEKS - UNIVERZAL" iz Bečeja prijavila su se dva zainteresovana kupca. Pošto jedan od njih nije prihvatio početnu cenu, preduzeće je kupio Šandor Nadj po početnoj ceni od 36.467.000 dinara.

Preduzeće AD "VENAC" iz Rume imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena je iznosila 43.668.000 dinara. Pošto učesnik nije prihvatio početnu cenu, prvo nadmetanje proglaseno je neuspelim i započeto je novo nadmetanje u kome se kao sredstvo plaćanja mogu koristiti nedospele obveznice stare devizne štednje građana. U drugom nadmetanju prihvaćena je početna cena, a preduzeće je kupio Milorad Pantić.

Preduzeće AD "TISA" iz Novog Kneževca imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena je iznosila 27.106.000 dinara. Pošto učesnik nije prihvatio početnu cenu, prvo nadmetanje proglašeno je neuspelim i započeto je novo nadmetanje u kome se kao sredstvo plaćanja mogu koristiti nedospele obveznice stare devizne štednje građana. U drugom nadmetanju prihvaćena je početna cena, a preduzeće je kupio Tivadar Bunford.

Preduzeće AD "PODUNAVLjE" iz Apatina imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena iznosila je 28.091.000 dinara, a preduzeće je po početnoj ceni kupila Radmila Bajević, inače ovlašćeno lice ispred holdinga "DELTA - M".

Vrlo interesantno je bilo nadmetanje za kupovinu preduzeća DP "PREHRANA" iz Sombora, za čiju se kupovinu prijavilo dva zainteresovana kupca. Početna cena preduzeća je bila 37.815.000 dinara. U toku nadmetanja, vrednost preduzeća je dostigla 135.000.000 dinara, a preduzeće je, po toj ceni, kupio Dušan Adamović, koji je na aukciji predstavljao zaposlene u AD "PREHRANA".

Preduzeće DP "RAVNICA" Eksport-import iz Ade imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena je iznosila 15.477.000 dinara. Pošto učesnik nije prihvatio početnu cenu, prvo nadmetanje proglašeno je neuspelim i započeto je novo nadmetanje u kome se kao sredstvo plaćanja mogu koristiti nedospele obveznice stare devizne štednje građana. U drugom nadmetanju prihvaćena je početna cena, a preduzeće je kupio Šandor Nadj.

Preduzeće DOO "CENTROBANAT - TRGOVINA" iz Zrenjanina imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena je iznosila 4.912.000 dinara. Pošto učesnik nije prihvatio početnu cenu, prvo nadmetanje proglašeno je neuspelim i započeto je novo nadmetanje u kome se kao sredstvo plaćanja mogu koristiti nedospele obveznice stare devizne štednje građana. U drugom nadmetanju prihvaćena je početna cena, a preduzeće je kupio Slobodan Šćekić.
Архива

Трговинско друштвено предузеће ИНЕКС-УНИВЕРЗАЛ

Локација:

Бечеј

Делатност:

Трговина на мало у неспецијализованим продавницама, претежно храном, пићима и дуваном

Акционарски фонд

Деоничарско друштво у мешовитој својини ВЕНАЦ

Локација:

Рума

Делатност:

Изнајмљивање властитих или изнајмљених некретнина и управљање њима

Акционарско друштво за промет роба на велико и мало ТИСА

Локација:

Нови Кнежевац

Делатност:

Остала трговина на мало у неспецијализованим продавницама

Акционарски фонд

Трговинско предузеће ПОДУНАВЉЕ

Локација:

Апатин

Делатност:

Разрада грађевинских пројеката

Акционарски фонд

Трговинско предузеће ПРЕХРАНА АД Сомбор

Локација:

Сомбор

Делатност:

Трговина на мало у неспецијализованим продавницама, претежно храном, пићима и дуваном

Архива

AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA TRGOVINU I USLUGE RAVNICA BAČKA TOPOLA - U STEČAJU

Локација:

Бачка Топола

Делатност:

Трговина на мало у неспецијализованим продавницама, претежно храном, пићима и дуваном

Стечај

ЦЕНТРОБАНАТ-ТРГОВИНА АД ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ТРГОВИНУ НА ВЕЛИКО И МАЛО ЗРЕЊАНИН - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Зрењанин

Делатност:

Трговина на мало деловима и опремом за моторна возила

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива