Директор Агенције за приватизацију Љубомир Шубара разговарао са екомским дипломатама ЕУ

18. сеп. 2015.

Директор Агенције за приватизацију, Љубомир Шубара, на позив шефа Секције за евроинтеграције и економију, Делегације ЕУ у Београду, Фрика Јанмата, разговарао је са економским дипломатама земаља чланица ЕУ. Састанку су присуствовали економске дипломате 21 земље чланице ЕУ - Аустрије, Белгије, Бугарске, Хрватске, Кипра, Чешке, Данске, Финске, Француске, Немачке, Велике Британије, Грчке, Мађарске, Холандије, Пољске, Португала, Румуније, Словачке, Словеније, Шпаније и Шведске. Састанку је присуствовао и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији, Оскар Бенедикт.

Директор Агенције за приватизацију, мр Љубомир Шубара, упознао је дипломате из ЕУ са досадашњим резултатима у процесу приватизације, расписаним јавним позивима за приватизацију компанија из портфеља Агенције за приватизацију, као и реализацијом Акционог плана Владе Србије којим је обухваћено 188 предузећа предвиђених за стечај.

Мр Љубомир Шубара је такође упознао економске дипломате из ЕУ и са могућностима да се заинтересовани инвеститори из земаља ЕУ укључе у процес приватизације предузећа из портфеља Агенције за приватизацију, за која су расписани јавни позиви за прикупљање понуда, као и за она предузећа за која се очекује расписивање јавних позива.

 

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива